Thursday, March 26, 2015

Oma aed ja oma aiasaadused

                       Hakkan juba vaikselt mõtlema, mida järgmisel ja ülejärgmisel kuul maha istutama hakkan. Esimene samm on tehtud. Kirjutasin maasika kasvandusse ja esitasin oma maasikataimede tellimuse. Täpsemalt kirjutasin  "Magus Mari" kasvandusse.
Vaatasin päris pikalt neid erinevaid sorte sealt ja no ei oska otsustada. 
Mõtlesin, et võtan kahte sorti Honeoye ja Polka.Kirjelduse järgi tunduvad vägagi maitsvad marjad ja arvestades seda mida me suvel nende müügiputkast ostsime, 
siis on kindlasti väga maitsvad marjad. Taime hind pole ka kallis.Ainukene küsimus on selles, 
kui palju neid võtta? Rohida ei viitsi aga marju tahaks ju saada..
Veel mõtlesin ma , et ostaks ka paar vaarika istikut.Sest , poisil tahaks lasta ikka maitsta neid suve võlusi. Otsisin ka neid aga no ei leidnud.Äkki keegi teab, et siin Harjumaal vaarika istikuid müüks? 
Lisaks magusatele marjadele tahan ma kindlasti maha panna veel : 

1. Veidi kartulit( ainult natukene, sest meil on väike pere)
2.Sibulat( samuti sutsukene, sest palju pole vaja)
3.Porgandit( kindlasti porgand!)
4.Redist( Mart küll ei söö aga Mina ja Hugo sööme)
5.Hernest ( Palju hernest, sest me armastame herneid)
6.Kurki( Kuigi mul kasvhoonet pole, siis katteloori alla saab ikka panna)
7.Tomatit( ainult 1-2 taime, sest minu ema ja mardi poolt mõlemad kasvatavad niikuinii neid palju)
8.Mutulauku 
9.Erinevaid maitserohelisi( till, petersell,basiilik jne)



Lisaks söödavatele asjadele plaanin ma muidugi ka lilli istutada.Aga ma ei tea neist lilledest ausaltöeldes eriti midagi, seega esialgse pilgu järgi mis ma Hansaplantis shoppasin jäid mulle silma sellised lilled. Kes rohkem teab ning oskab öelda, et mingit lille on üliraske kasvatada, siis ruttu teada andma, et ma kindlasti ei istutaks miskit sellist! 

1.Võõrasemad( hea ja lihtne kasvatada, ma ei tapnud seda lille isegi korteris ära seega saan hakkama)
2.Hortentsia( Peaks olema püsilill, vähemalt see on nii ilus ja suurte õitega, et ma tahan seda)
3.Liiliad( muidugi ma ei tea väga midagi nende kasvatamisest)
4.Fuksia
5.Aster
6.Tulbid
Neid on veel aga mul ei tule kõik kohe meelde mida ma tahan!!!!! 


Kaalulangetus...

Nagu te teate, siis olen ma endiselt jännis oma beebikilodega mis juba 1,5aastat ei taha kuskile kaduda.Jaanuarist alustasin siis oma toidu piiramisega ja selle kahe kuuga olen ma 2 kilo alla saanud, kuid seda on vähe.
Ma peaks kaotama 10 kilo, et oleksin ideaalkaalus. Ehk siis 2 läinud, 8 veel.
Üks päev Mart ütles mulle:
M:" kuule, sa oled näost kuidagi peenemaks läinud".
Mina: " Ah, ma tänan. Eks ma ole vaeva ka näinud selle nimel " 
Olen ma jee vaeva näinud. Laisk olen!
Ma peaks käima iga päev jooksmas aga mu kuradi jalad ei lase, sest need valutavad nii kohutavalt. Sügisel ma avastasin, et esimene päev peale jooksmist enam ei valutanud.Jah , positiivne, kuid selle eest, järgmisel päeval peale jooksmist oli poole hullem kui ennem jooksma hakkamist! Seega, kahe otsaga asi. Jalutamas olen ma nüüd viimasel ajal rohkem käinud kuid varasematel kuudel ning sellest on kasu ka olnud, sest ma tunnen ise, et mu jalad on tugevamaks muutunud. 

Mart tõi ka mu poksikoti ära aga,kuna see on väikene kott, siis mulle see enam ei sobi.Seega läks müüki ära. ( Kes soovib siis roosa adidas kirjaga must poksikott)

Igatahes toitumist ma jälgin. 
Coca-cola ja magusad asjad igapäevaselt on menüüst välja jäetud. 
Vahel harva krõpsu/popcorni ikka näksin, kuid ei ole nii, et nädalas nüüd igapäevaselt. Korra nädalas või korra kahe nädala jooksul võib patustada.


Minu probleem on tegelikult see, et ma ei söö. Ma söön harva hommikust, kohvi joon ainult siis kui Mart hommikul kodus on ja teeb kohvi.Nädala sees see hommiku söömine on nagu ta on. Lihtsalt ei jõua. Lõunasöök jääb ka päris tihti vahele. Vahel ongi ainukene söök päevas õhtusöök, kuid enamasti on see suhteliselt rikkalik. 

Ma võin öelda, et ma tunnen, et see on viga.Ma ei tohiks süüa ainult ühe korra päevas, sest ma tunnen juba, et mul on energiast puudus.Mul ei ole tekkinud sellist asja nagu varem, et kui ei söö siis tahaks koguaeg midagi näksida. Ma isegi ei näksi enam päeval vaid konkreetselt sööngi ainult õhtul kui Mart koju tuleb, ehk siis kell 6.
Kõik see meenutab näljutamist aga no tegelikult ei olegi kõht vahel ennem õhtut tühi, seega ma ei leia, et ma ennast nüüd näljutaks, lihtsalt ma unustan söömise. Samas näljutades peaks see kaal ka nagu naksti langema aga kahjuks mul ei lange see nii kiiresti. Kuus 1 kilo on okei?? Mul oleks vaja motivatsiooni.Keegi võiks mulle mingi väljakutse teha..kas või need 30päeva väljakutsed. Et ma päris üksi ei peaks seda tegema, sest ma tean, et ma annan mingi hetk alla..

Mida ma peaks tegema, et see kaal kiiremini langeks? 
Millist kodust trenni te mulle soovitaksite?( Kahjuks kodust väljaspool trennides hetkel käia ei anna , aga loodetavasti tulevik võimaldab mulle ka väljas trennis käia)
Kuidas ma saaksin ennast sundida ikka 3 korda päevas sööma , mitte ainult õhtul? 

Panen siia lõppu ka ühe mõnusalt suvise pildi :) 


Võimalik kommenteerida ka anonüümselt!

Motivatsioonist ja niisama mõtteid.

Täna läbides järjekordset koolitust tunnen, et on aeg järgmine samm teha, sest tarkust on juba omajagu kogutud. Ees on veel kolm koolit...