Wednesday, December 10, 2014

Karma is a bitch

Lugesin ühte blogipostitust mis kõneles neiust kes õpib gümnaasiumi viimases klassis ja ootab beebit.See kuidas kommentaarides seda tüdrukut maha tehti oli õudne. Mis õigus on inimestel kedagi maha teha? Väga kõrgelt kukkunud inimesed ei jäta endast just arukat muljet. Tegelikult ausaltöeldes, kui mina Hugot ootasin siis nägin facebookis kuidas jagati pilti kirjaga umbes " Rumalad on need lapsed kes saavad lapsi"Okei, ma panen suht mööda sellega aga mõte on sama.
Laps? Kes on laps? Kas tänapäeval on laps see kes õpib 6ndas klassis , keda ma poodi minnes näen kiiruga lillepoe taha suitsule minemas? Keda ma näen reede õhtuti otsimas inimest kes talle jooki ja suitsu ostab?Või kas laps on see kes sõidab küla vahel rulaga ringi ja kui näeb täiskasvanud inimesi suitsetamas ütleb oma sõbrale/sõbrannale " mine küsi tobi" ( vanus siis 10-12). Jah, need on meie tänapäeva lapsed!
Tulles tagasi antud blogipostituse juurde siis ka mina olin see sama noor ema , kes lõpetas kõhuga gümnaasiumi! Muidugi ma isegi imestan, et ma suutsin enda gümnaaiumi ära lõpetada, sest kõigepealt avarii oktoobris , tänu millele jäin ma ilma mitu nädalat tundidest. Sellele järgnes jube raseduse algus valude ja oksendamisega. Jaaaah iga kuradi päev oksendamist (Y) Aga ma ei kahetse, sest ma ise tahtsin last. Samal ajal kui ma olin rase ( oksendasin-valutasin) , käisin ma koolis, teenisin raha, kolisin korterisse, sättisin korterit lapse jaoks korda, kolisin jälle ja tegin paljugi asju veel aga näed sain lõpetatud, ei tulnud midagi ette, et kool peaks pooleli jääma. Mitte miski ei takista kooli pooleli jätmist -ma olen selleks ehe näide :) Kui ma enda gümnaasiumi lõputunnistusel järgi käisin siis see tunne oli ikka hea küll. Sai lõpuks läbi raskuste läbi! Kuigi näen siiani õudus unenägusi geograafia tunnist. Nüüd siis uuel aastal uuesti kooli :) Eriala on ju siiski vaja, mis selle gümnaasiumi haridusega peale hakata. Hugo on varsti nii suur, et läheb lasteaeda ( okei seda küll 2 aasta pärast) ja siis tuleb minul hakata tööle.Seega minu eriala saab selleks ajaks omandatud kui Hugo lasteaeda läheb. Alustades oma esimese vihase lõiguga, lisaks sinna juurde nüüd selle. Laps ei tohiks lapsi saada. Rõhutan LAPS!Kui siiski kasvõi 16 aastane tunneb, et ta on valmis saama lapse ning ta ilusti üles kasvatama , ilma, et kuskil 24/7 pidutsemas käib /last üksi koju jätab jne..need toredad delfi uudised noortest emadest. Mina olin 18 kui rasedaks jäin , sünnitasin 19 aastaselt ning hetke seisuga olen ma totaaaalne kanaema.Laps ei saa minu kohta enam ammu öelda, kuna oma mõttemaailmaga erinesin ma juba varem teistest omavanustest. Oma Hugoga saan ma väga hästi hakkama. Muidugi vajab iga ema ju puhkust, lihtsalt ühte ööd kasvõi, mida mulle on vahel ka suure jonni peale pakutud! Kahjuks pean ma Mardiga riidu minema enne kui ta aru saab, et ma puhkust vajan. 24/7 kuust-kuusse pole ka hea! Aitab vast? Lisan veel lõppu kurva uudise .... kalad on surnud :/ A pole hullu, toome uued :)

Motivatsioonist ja niisama mõtteid.

Täna läbides järjekordset koolitust tunnen, et on aeg järgmine samm teha, sest tarkust on juba omajagu kogutud. Ees on veel kolm koolit...