Thursday, April 30, 2015

*.*



Teate millest ma puudust tunnen? Sellisest sõbrannast, kes viitsiks vahel minuga hullusi teha.            Jah ,Tage on selline sõbranna aga meie ajad ei klapi . Raske on klappida aega nii, et meile mõlemale sobiks :S
Küll mina tööl, siis tema Raplas , mina kuskil ära ja no ei sobi! 
Oleks vaja ühte sellist sõbrannat, kes oleks nagu mina aga samas natukene hullumeelsem kui mina.
Seega tuleb hakata sellist sõbrantsi endale otsima :) Kuigi sõbrannasi ei otsita, nad tulevad ise :) 



Mis on muutunud raskemaks, mis kergemaks?

Hugo on tänaseks juba 1 aastane, 6 kuune ja 7päevane.
Aeg ruttab nii tohutu kiirusega, et see on lihtsalt shokeeriv. Alles ma kirjutasin postituse teemal "Kõige raskem aeg on.." Kus panin kirja mis täpsemalt on muutunud lapse arengus ja kui kerged olid tegelikult esimesed pool aastat. 
Nüüd teen siis selline postituse, kuhu lisan uuesti mis on vahepeal muutunud raskemaks ja mis kergemaks. 

1.Privaatsust ei ole- Wc-s käimine üksi on välistatud. Ainukene aeg üksi wcs käimiseks on kui Mart on kodus või kui ma olen tööl. Sama lugu on ka pesus käimisega. Uksest murtakse kasvõi läbi, et vannituppa pääseda. Sellega seoses... 
2.Vannis käik -Vanni tahab laps muidugi hea meelega minna, sest seas saab ju kraani näppida ja raadiot, lampi ja mullivanni tööle panna. Seega vanniskäik on muutunud täielikuks sõjaks. Koguaeg jälgi kullipilguga, et kuumavee kraani lahti ei tehtaks. 
3.Kass saab retsimist- Vanus on sealmaal, et tahaks ju jubedalt kassis sülle võtta aga millegipärast see ei õnnestu eriti hästi ning kass saab vihaseks!Lisaks sellele on väga lahe kassile mänguasjadega virutada ja kui emme kurjustab ja üritab seletada, et ei tohi nii teha siis võib ju selle peale ainult naerda.
4.Pühapäeva õhtul magama me ei jää-See on nagu traditsioon, et kui emme ja issi peavad hommikul kell 6 ärkama, siis tema õhtul magama jääda ei kavatsegi!Ja millegipärast on see igal pühapäeval! 
5.Pesumasina nupud+ kõik vanni ja kraanikaussi- Pesumasina nupud pakkusid juba varem huvi, kuid nüüd on lisandunud ja see, et näiteks wc potti visatakse asju ja siis vajutatakse aga vee nuppu ja kõik asjad lähevad nagu naksti wc potist alla.Kui ma näiteks pead pesen, siis lendavad vanni sussid-papud-tolmuimeja jupid-riided!
6.Õue minnes sõna ei kuulata-Päevad läbi nõutakse aga " õue ja õue" , õue saades muidugi enam sõna ei kuulata vaid tehakse seda mida tahetakse. 
7.Söömine-Esiteks, ma teen korda tema laua ja tooli ümbruse, asetan ilusti toidu ja joogi sinna. Laps istub toolile ja hakkab sööma. Mõõdub 5 minutit kui kuulen kuidas laud toolist eemale lükatakse ja väidetakse, et kõht on täis. Igakord vaatan ja imestan mis moodi see kõht täis saab olla, kui 
*Söök on mööda tuba laiali
*Keefir, Piim või Jogurt on kallatud söögikaussi 
* Mitte meeldivad toiduained nokitud kausist välja ja mööda põrandat laiali 
*Kui ma ei suuda õigel hetkel jaole saada, siis on kõik toad piimatooteid täis. Näiteks jogurt kruusiga mu jope peale kallatud. 

8.Pissipott-Pissipott on kui hirmus suurte hammastega hiigelsuur draakon, kes hammustab peput kui sinna peale istud! Seega väide "Kaka" ja "Pissi"kuulen ma tihti aga kui räägin,et teeme seda potti, siis raputatakse ainult pead. Mähkmeid päeval väga enam ei kasuta ja kui piss peaks tulema püksi siis on kisa kui palju. Vastik ju? Aga potti ka ei pissi.. 

Hetkel on muutunud juba elu kergemaks kui vahepeal oli. Kindlasti on üks põhjuseks see, et Hugo on hakanud päris palju rääkima ning lõpuks ometi saame me teineteisest aru.
Üks probleem meil veel on. Issiga on ta super laps, ei jonni ega karju.Emmega selle eest on jonnakas ja kuri laps, kes elab ennast korralikult välja. Vahel ta lihtsalt sõimab mind oma beebi keeles ja siis viskab põrandale jonnima ja vaatan arusaamatult otsa, miks ma temast aru ei saa? 
Õnneks enamasti ta teab mida ta tahab ;)



Motivatsioonist ja niisama mõtteid.

Täna läbides järjekordset koolitust tunnen, et on aeg järgmine samm teha, sest tarkust on juba omajagu kogutud. Ees on veel kolm koolit...